Pohánková torta

Zloženie: 200 g masla
100 g cukru
6 žĺtok
200 g pohánkovej múky
200 g lieskových orieškov
2 jablká na hrubo postrúhané
1 bal. prášku na pečenie
1 štipku citrónovej kôry
6 bielkov
100 g cukru

- Vyšľahajte mäkké maslo so 100 g cukru. Postupne pridávajte žĺtka. Potom pohánkovú múku, namleté orechy, jablká, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešajte.
- Zvyšných 100 g cukru vyšlahajte spolu s bielkom. Vyšlahaný bielkový sneh opatrne vmiešajte do tejto masy.
- Do vopred maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy nalejte masu a dajte piecť do predhriatej trúby 40 min. na 180 °C.
Tip:
Po vychladnutí môžte tortu pozdĺžne rozrezať a natrieť s vyšlahanou šlahačkou s brusnicovou marmeládou.

Prajeme dobrú chuť.


Tento tovar bol pridaný do katalogu v 15. December 2011.



Copyright © 2024 BIO VITA. Powered by Zen Cart Ochrana údajov