Tvarohové koláče s kustovnicou čínskou sú obľúbenou pochúťkou, ktorá není náročná finančne, ani časovo.
Budete potrebovať: 150 g hladkej múky, 150 g masla, 80 g práškového
cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor a 1 lyžička prášku do pečiva.
Na polevu potrebujete 150 práškového cukru, 500 g tvarohu, 2 vajcia a kustovnicu čínsku (môžte pridať aj trošku brusníc).
Z ingrediencií urobte cesto a to vtlačte
do formy. Nezabudnite ju vymazať maslom, vysypať múkou, alebo vyložiť
papierom na pečenie. Cesto nechajte na šesť minút predpiecť na 180° a
medzitým si pripravte tvarohovú polevu. Je to veľmi jednoduché,
vymiešajte tvaroh so žĺtkami a práškovým cukrom. Vyšľahajte z bielkov
sneh a zamiešajte do tvarohu. Po šiestich minútach vyberte z trúby cesto
a potrite na neho tvarohovú zmes. Tu ozdobte sušenými plodmi goji a
brusnicami a nechajte koláč na 20 min. dopiecť na 180°
Tip na záver: aby plody zmäkli, nechajte ich krátko namočené vo vode.
Prajeme dobrú chuť.