Gnocchi- talianske halušky

Prísady:
100 g múky Schär Farina
300 g múčnatých zemiakov
    1 vajce
na špičku noža soli
Príprava:
Uvariť zemiaky do mäkka a prepasírovať ich ešte horúce cez lis na zemiaky. Pridať zmes múky (množstvo kolíše v závislosti od toho, koľko tekutiny vstrebú zemiaky). Vytvarovať rolky, nakrájať ich na asi 2 cm dlhé kúsky. Halušky pomocou vidličky alebo strúhadla ozdobíme typickým vrúbkovaním a varíme v dostatočnom množstve slanej vody. Pritom vkladáme súčasne iba niekoľko málo halušiek, aby sa navzájom nezlepili. Akonáhle vystúpia na hladinu, vyberieme ich dierovanou naberačkou z hrnca. Podávame s ľubovoľnou omáčkou.


Tento tovar bol pridaný do katalogu v 26. August 2010.



Copyright © 2024 BIO VITA. Powered by Zen Cart Ochrana údajov