varime

Gnocchi- talianske halušky

Prísady:
100 g múky Schär Farina
300 g múčnatých zemiakov
1 vajce
na špičku noža soli
Príprava:
Uvariť zemiaky do mäkka a prepasírovať ich ešte horúce cez lis na zemiaky. Pridať zmes múky (množstvo kolíše v závislosti od toho, koľko tekutiny vstrebú zemiaky). Vytvarovať rolky, nakrájať ich na asi 2 cm dlhé kúsky. Halušky pomocou vidličky alebo strúhadla ozdobíme typickým vrúbkovaním a varíme v dostatočnom množstve slanej vody. Pritom vkladáme súčasne iba niekoľko málo halušiek, aby sa navzájom nezlepili.

Akonáhle vystúpia na hladinu, vyberieme ich dierovanou naberačkou z hrnca.

Podávame s ľubovoľnou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Prosím, sledujte a pridajte sa k nám: