pyrohy

Pirohy s ľuboboľnou plnkou – Piemontské pirohy

Prísady pre 4 porcie:
Cesto:
300 g múky Schär Farina
3 vajcia
trocha vody
soľ
Plnka:
podľa uváženia, napr.: s ovocím, tvarohom, zeleninou, mäsom

Príprava:
Spracujte múku, vajcia, vodu a soľ na cesto. Nechajte 10 minút odpočinúť. Cesto vyvaľkajte a kolieskom na cestoviny vykrajujte štvorce (origináli 4 x 4 cm). Plnku lyžíčkou umiestnite uprostred, potrite okraje cesta vodou a kokryte druhým plátkom cesta, okraje dobre pritlačte a odkrojte zvyšné cesto.
Povariť asi 4 minúty v slanej vode. Uvarené pirohy podávajte s rozpusteným maslom a pormezánom.
Ak sa nezje celé množstvo, potom zvyšné pirohy jednoducho zamrazte: Dajte ich na 2 hodiny „predmraziť“ na doštičke aby sa nezlepili a potom ich uložte do sáčku.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Prosím, sledujte a pridajte sa k nám: