pohankova_torta

Pohánková torta

Zloženie:

200 g masla
100 g cukru
6 žĺtok
200 g pohánkovej múky
200 g lieskových orieškov
2 jablká na hrubo postrúhané
1 bal. prášku na pečenie
1 štipku citrónovej kôry
6 bielkov
100 g cukru

– Vyšľahajte mäkké maslo so 100 g cukru. Postupne pridávajte žĺtka. Potom pohánkovú múku, namleté orechy, jablká, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešajte.
– Zvyšných 100 g cukru vyšlahajte spolu s bielkom. Vyšlahaný bielkový sneh opatrne vmiešajte do tejto masy.
– Do vopred maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy nalejte masu a dajte piecť do predhriatej trúby 40 min. na 180 °C.
Tip:
Po vychladnutí môžte tortu pozdĺžne rozrezať a natrieť s vyšlahanou šlahačkou s brusnicovou marmeládou.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Prosím, sledujte a pridajte sa k nám: