kakao-prasok-bio-150g-bio-nebio

Kakao BIO

2.60 s DPH

Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky.

Popis

Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sa zbierajú ručne a fermentované sú spolu s dužinou. Pri fermentácii vzniká typická výrazná chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. Nasleduje asi týždenné sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. Správne šetrné praženie ďalej umocnia chuť a vôňu kakaa. Upražené bôby sú rozdrvené a pomocou lisu zbavené časti kakaového masla. Potom sú pomleté na jemný prášok. Kakao nie je alkalizované.

Tip na prípravu kakaového nápoja: Lahodný čokoládový nápoj získame našlaháním teplého mlieka s naším kakaom a sušenou trstinovou šťavou Rapadura. Môžeme ho ovoňať štipkou pravej Bourbon vanilky, škorice či dokonca muškátového kvetu. Vášnivé povahy môžu pridať trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mlieko sladkou smotanou.

Použitie: do ranných kaší, muesli, vličiek, jogurtu, výborné do pečenia a všade, kde chceme pravú kakaovú chuť.

Zloženie: kakaový prášok so zníženým obsahom tuku. Z ekologického poľnohospodárstva. Obsah kakaového masla je 11%.

Hmotnosť: 150g

Prosím, sledujte a pridajte sa k nám: