Popis
Stévia obsahuje aj chlorofyl, xantofyl, oligosacharidy, voľné uhľohydráty, aminokyseliny, saponíny, bielkoviny, vlákninu, ale aj rôzne éterické oleje, triesloviny, minerály ako vápnik, draslík, chróm, kobalt, železo, magnézium, mangán, fosfor, selén, kremík, zinok a vitamíny – C, A, B1, B2, B3, E, P a vitamín K. Vďaka tomuto zloženiu pomáha Stévia stabilizovať hladinu cukru v krvi, je preto ideálna pre diabetikov. Pomáha aj pri obezite, ateroskleróze, podporuje trávenie a zabraňuje tvorbe žalúdočných vredov, normalizuje činnosť enzýmov v organizme, ktoré slúžia na látkovú výmenu, znižuje krvný tlak, ale aj hladinu cholesterolu, podporuje činnosť pečene, obnovuje elasticitu buniek, spomaľuje degeneráciu tkanív, znižuje únavu a chronický únavový syndróm, zlepšuje činnosť mozgu, zmierňuje bolesti hlavy, posilňuje imunitu, je výborným antioxidantom, lieči zápaly v ústnej dutine, slúži aj ako prevencia pred zubným kazom a pomáha pri rôznych kožných ochoreniach.